Meg kellett küzdenünk külső körülményekkel és belső problémákkal. De a problémák megoldásához sokszor nem várt irányból nem várt mértékű segítség érkezett, és kiderült, hogy van kiút, van megoldás, le tudjuk győzni együtt még a legnehezebbnek hitt helyzeteket is.

Hiszek benne, hogy minden kihívás, nehézség valami jót szolgál. Valami olyan javító szándékból kapjuk a problémákat és akadályokat, amelyek egy magasabb szintű felismeréshez vezetnek, és a fejlődésünket, a jobbá válásunkat szolgálják. Még hasznosabbá válhatunk a környezetünk számára. És ez igaz mind a magán-, mind a szakmai életünkre vonatkozóan.

Az idei év legnagyobb felismerése számomra az volt, hogy a szakmában eltöltött hosszú idő mennyi személyes baráti kapcsolattal ajándékozott meg, és mennyien vannak, akik az eltelt évtizedek alatt igazi támogató barátokká, bajtársakká váltak. Felbecsülhetetlen ajándék ez, aminek a jelentőségét soha nem szabad alábecsülnünk. Talán ezért nagyon fontos, hogy ne felejtsünk el megfelelő időt és figyelmet fordítani egymásra, s kihasználni a személyes találkozások adta lehetőségeket. Nemcsak a tudományos megbeszélésekre korlátozzuk a jelenlétünket, hanem szánjunk időt az emberi, baráti kapcsolatok ápolására is.

Mert hajlamosak vagyunk arra, hogy ne ismerjük fel a saját fontosságunkat. Pedig fontosak kell, hogy legyünk magunk számára, fontosak vagyunk a környezetünk formálása szempontjából, és fontos lehet egy apró megnyilvánulásunk a másik felé. Ne higgyük el, hogy teljesen mindegy, hogy nem érdemes, hogy úgysem számít. A legapróbb lépés is számít. Merjünk nyitni, merjünk véleményt formálni, merjünk odafordulni, merjünk összefogni, merjünk változtatni, merjünk többek lenni, mint az átlag. Ne törődjünk a félelmeinkkel, a túlzott udvariassággal, a beletörődéssel. Hinnünk kell magunkban, hinnünk kell egymásban, és hinnünk kell egy mindent jobbá tenni tudó felső rendező erőben.

Kívánom, hogy 2024 mindannyiunk számára hozzon ehhez elég figyelmet, tudatosságot, bátorságot, önbecsülést, megbecsülést, szabadságot és lelki békét. De mindezek előtt kívánom, hogy teremtsünk időt az ünneplésre is, együtt a szeretteinkkel.

Áldott karácsonyt és békés, boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!

 

Ágoston Dorottya
cégvezető
Ferring Magyarország Kft.