Kedves Olvasó!
Ön egy olyan elektronikus jegyzet első változatát olvashatja, mely megszületésekor elsősorban a gasztroentrológiai szakvizsgára történő felkészülést hivatott elősegíteni. Ugyanakkor jó szívvel ajánljuk a téma iránt érdeklődő medikusoknak, a társszakmák képviselőinek, és a szakmát aktívan gyakorló kollégáknak is.
Meggyőződésünk, hogy a tudásanyagunk növekedésének és változásának sebességét a nyomtatott szakirodalom egyre kevésbé képes követni. Ezért döntött úgy a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának gasztroenterológus munkaközössége, hogy elektronikus jegyzetet hoz létre. Az elektronikus formátum lehetőséget ad a rendszeres frissítésre, az új szakmai ajánlások azonnali beemelésére, az internet adta lehetőségek kihasználására – így a jelenlegi, első változatban is találhatóak score-rendszerekre, szemléltető videókra, nemzeti- és nemzetközi ajánlásokra mutató linkek.
A jegyzet írásakor felhasználtuk az egyes témákhoz kapcsolódó magyar és nemzetközi ajánlásokat, a legjelentősebb hazai és nemzetközi könyvek vonatkozó fejezeteit, és a releváns magyar és külföldi publikációkat. Ezek a munkák minden esetben gerincét képezik egy egyetemi jegyzetnek, így a jegyzet olvasásakor e munkák szerzőinek is hálával tartozunk.
A jegyzet első formája nem öleli fel a gasztroenterológia egészét, a témák bővítése a jövőben mindenképpen elengedhetetlen. Meggyőződésünk, hogy a bővítéssel és a változtatással egy olyan megújuló tudás-tartalmat tudunk létrehozni, mely naprakész, praktikus segítséget tud adni nem csak az egyetemi vagy posztgraduális vizsga-felkészüléshez, hanem a napi klinikai munka gyakorlásakor is.
A szerzőcsoport nevében jó tanulást és munkát kívánva:
Prof. Dr. Miheller Pál
Prof. Dr. Szijártó Attila
Tisztelt Olvasó!
Az elektronikus jegyzet egy olyan hiánypótló szakmaspecifikus anyag, amely mind a graduális-, mind a posztgraduális gasztroenterológiai oktatásban alkalmazható. A szakvizsgára való előkészületekhez és a meglévő szakmai tudás szintentartásához is nagy segítséget nyújt.
Ajánlom a Semmelweis Egyetem Gasztroenterológiai Grémiuma nevében.
Dr. Hritz István
Kérjük jelentkezzen be!
Kérjük jelentkezzen be!
Kérjük jelentkezzen be!
Kérjük jelentkezzen be!
Kérjük jelentkezzen be!
Kérjük jelentkezzen be!
Kérjük jelentkezzen be!
Kérjük jelentkezzen be!
Kérjük jelentkezzen be!
Kérjük jelentkezzen be,
vagy regisztráljon a cikk megtekintéséhez!
A hírlevelet kizárólag egészségügyi szakemberek részére készítjük és továbbítjuk!
Ferring Magyarország
Gyógyszerkereskedelmi Kft.
Hungary
1138. Budapest, Tomori u. 34.
+36 70 886 8222
ferring@ferring.hu
Olvassa kiadványainkat online!