A Ferring Pharmaceuticals és a svájci, zürichi székhelyű PharmaBiome mikrobiom-transzlációs vállalat közösen bejelentette a két cég kutatási & fejlesztési együttműködését, amelynek célja új mikrobiom-alapú bioterápiás készítmények kifejlesztése a gasztroenterológia területén.

A megállapodás a Ferring Pharmaceuticals számára kizárólagos jogot biztosít a mikrobiom-alapú készítmények fejlesztésére, gyártására, forgalmazására és értékesítésére a gasztroenterológia területén.

Az ügylet pénzügyi részletei nem kerültek nyilvánosságra.

„Ez a megállapodás a Ferring hosszú távú küldetésének legújabb állomása, amelynek célja a bélmikrobiomban rejlő terápiás lehetőségek felkutatása a betegek érdekében. A PharmaBiome egyedülálló technológiája lehetővé teszi a meghatározott konzorciumi élőmikrobiom-bioterápiák beazonosítását és gyártását, amelyek a bizonyos betegségekkel összefüggő mikrobiom-diszbiózist visszafordíthatják – mondta Carl Bilbo, a Ferring Pharmaceuticals mikrobiomért felelős vezető alelnöke. – Ez az együttműködés sikeres példája annak a stratégiánknak, hogy külső innovációt használunk a saját kutatásaink kiegészítéseként, és célunk, hogy a jövőben további együttműködéseket építsünk ki.”

Tomas de Wouters, a PharmaBiome vezérigazgatója elmondta: „A Ferring bizalma fontos megerősítés számunkra és egyedülálló lehetőség, hogy felgyorsítsuk közösen a fejlesztéseinket ezzel a mikrobiom-terápiák területén már tapasztalt piacvezető vállalattal. Izgatottak vagyunk a vállalataink közötti egymást támogató és kiegészítő szakértelem miatt, és várakozással tekintünk erre a gyümölcsöző együttműködésre.”

A PharmaBiome két alapvető technológiára alapozva kifejlesztett egy egyedülálló technológiai platformot a baktériumtörzsek kiválasztására a baktériumkonzorciumok mint meghatározott aktivitású élő bioterápiás termékek létrehozása céljából – a NicheMapTM-ot, egy gyors és skálázható termelést lehetővé tevő co-kultivációs fejlesztést.
A PharmaBiome programjainak célja az új generációs, donorfüggetlen készítmények előállítása, amik pontosan a kívánt aktivitású és terápiás hatású baktériumtörzsek konzorciumát tartalmazzák.
A Ferring az első olyan vállalat, amely az USA-ban sikeresen bevezette az FDA által jóváhagyott élő mikrobiom-alapú terápiát az amerikai betegek számára. A Ferring emellett bizonyítottan rendelkezik a klinikai vizsgálatok előmozdításához és a mikrobiom-alapú termékek gyártásához szükséges kapacitásokkal és képességekkel egy úttörő területen, valamint a mikrobiológiai vizsgálatok és a mikrobiológiai termékek gyártása terén a gasztroenterológián belül nagy múltra tekint vissza.


A Ferring Pharmaceuticalsról

A Ferring Pharmaceuticals egy privát tulajdonban lévő, kutatásorientált, specialista gyógyszergyártó és kereskedő vállalat, melynek központja Svájcban, Saint-Preuxben található. Vezető pozícióban van a meddőségi kezelések, valamint a gasztroenterológia és az urológia területén.

Az élvonalban áll a mikrobiom-alapú terápiák és az uroonkológiai intravesicalis génterápia területén. A Ferringet 1950-ben alapították, és világszerte több mint 7000 munkatársat foglalkoztat. A vállalat székhelye a svájci Saint-Preuxben található, és több mint 50 országban – többek között Magyarországon is – rendelkezik leányvállalatokkal, több mint 100 országban forgalmazza készítményeit.

Tudjon meg többet a Ferringről a www.ferring.com oldalon, vagy lépjen kapcsolatba a LinkedIn, Instagram, YouTube, Facebook és X (Twitter) oldalakon.


A PharmaBiome-ról

A PharmaBiome egy biotechnológiai vállalat, amely bélbaktériumokat alkalmazó terápiás konzorciumokat fejleszt a mikrobiom összetételének és aktivitásának célzására és módosítására.

A PharmaBiome gyógyszerfejlesztési platformja magában foglal egy in vitro tenyésztésen alapuló technológiát, a NicheMap™-ot, amely lehetővé teszi a biomonoszómával való kapcsolat kvantitatív megértését, a mikrobiom összetétele és aktivitása közötti kapcsolat megértését.

Tudjon meg többet a PharmaBiome-ról: www.pharmabiome.com

További információért kérem, forduljon:

Matthew Worrall

Director, Corporate Communications and Public Affairs, Ferring
+447442 271811
Matthew.Worrall@ferring.com


Tomas de Wouters

CEO, PharmaBiome
+41 44 552 03 04
media@pharmabiome.com