Új adatok a meszalazin biztonságosságára vonatkozóan

2022.05.12.
A meszalazint évtizedek óta alkalmazzuk a gyulladásos bélbetegségek (IBD) kezelésében. A sulphasalazinból − annak mellékhatásai miatt − képzett hatóanyagot korábban mind Crohn-betegségben (CD), mind colitis ulcerosában (CU) alkalmaztuk, azonban a bizonyítékokon alapuló orvoslásnak megfelelő rendszerben beigazolódott, hogy a hatóanyag célcsoportja inkább a CU.

Kérjük jelentkezzen be,
vagy regisztráljon a cikk megtekintéséhez!

Értesüljön elsőként
a #GuthealtH híreiről

A hírlevelet kizárólag egészségügyi szakemberek részére készítjük.

Cikkajánló

Dr. Szepes Zoltán PhD, SZTE Belgyógyászati Klinika, Gasztroenterológia   /  
2022. 05. 12.

ECCO-irányelv az enyhe-közepesen súlyos colitis ulcerosa indukciós és fenntartó terápiájáról

Dr. Fuszek Péter PhD, Új Szent János Kórház és Szakrendelő, Kútvölgyi úti Szakrendelő, Gasztroenterológia   /  
2022. 05. 12.

Az optimalizált meszalazinkezelés előnyei az enyhe és közepesen súlyos colitis ulcerosa terápiájában

Dr. Budai Lívia PhD, szakgyógyszerész   /  
2022. 07. 07.

Autizmus kockázata IBD-s anyák esetében

Szakmapolitika

Health literacy: a 21. századi gyógyítás kulcsfogalma

Kizárólag az orvosok elhivatottságában bízhatunk – állítja prof. dr. Czakó László 

European Health Data Space – a cél, hogy 2025-re egy nyelvet beszéljünk!

Videók

MGT Colon Szekció 2022 – Dr. Tóth Gábor Tamás: BESZÁMOLÓ 30 ÉV MESZALAZIN KEZELÉS TAPASZTALATAIRÓL

Terápia

Új adatok a meszalazin biztonságosságára vonatkozóan

ECCO-irányelv az enyhe-közepesen súlyos colitis ulcerosa indukciós és fenntartó terápiájáról

Az optimalizált meszalazinkezelés előnyei az enyhe és közepesen súlyos colitis ulcerosa terápiájában

Autizmus kockázata IBD-s anyák esetében

Tíz gyakori hiba az IBD-betegek táplálása kapcsán

A Ferring sütiket szeretne használni annak érdekében, hogy jobban megértse hogyan használja ezt a weboldalt és javítsa a felhasználói élményt a navigálás során.
Kérjük, fogadja el a sütik használatát az adatvédelmi irányelveinknek és süti tájékoztatónak megfelelően.