Intesztinális mikrobiom: a Covid-19-pandémia egy alig ismert szereplője

2021.04.21.
Az intesztinális mikrobiom és az abban bekövetkező változások kapcsolatba hozhatók a Covid-19 főbb rizikófaktoraival, így az időskorral, a diabétesszel, a magas vérnyomással vagy az etnikai hovatartozással. Emellett, a bélflóra egyensúlyának a megbomlása a SARS-CoV-2 okozta infekció korai lépéseivel, valamint a Covid-19 kórlefolyásával is asszociál.

Kérjük jelentkezzen be,
vagy regisztráljon a cikk megtekintéséhez!

Értesüljön elsőként
a #GuthealtH híreiről

A hírlevelet kizárólag egészségügyi szakemberek részére készítjük.

Cikkajánló

Dr. Budai Marianna   /  
2021. 11. 17.

Díjat nyert a Ferring mikrobiom-alapú élő bioterapeutikumával

Prof. dr. Szabó Dóra   /  
2021. 04. 26.

A SARS-CoV-2-vírusfertőzés és a bélmikrobiom kapcsolata

Dr. Budai Marianna   /  
2021. 04. 21.

Bélflóra-gyógyszerek-Covid-19 „trió”

Szakmapolitika

Hallgassa meg a Ferring szimpóziumát az MGT Colon Szekciójának 2022. évi tudományos ülésén!

IgG/IgG4-tesztek alkalmazása táplálékallergia és nem-immunmediált táplálékérzékenységek kapcsán

Jelentősen visszaesett az újonnan diagnosztizált colorectalis daganatok száma a pandémiás érában

Videók

Sarlós Patrícia: 2022 GTK Ferring szimpózium

Terápia

10 gyakori hiba a mikroszkópos colitis diagnózisa és kezelése kapcsán

Kisebb a mikroszkópos colitis rizikója az elhízottaknál

A mentális egészség felmérése a gasztroenterológiai osztályon

Fogamzásgátló-használat és gyulladásos bélbetegségek

IgG/IgG4-tesztek alkalmazása táplálékallergia és nem-immunmediált táplálékérzékenységek kapcsán

A Ferring sütiket szeretne használni annak érdekében, hogy jobban megértse hogyan használja ezt a weboldalt és javítsa a felhasználói élményt a navigálás során.
Kérjük, fogadja el a sütik használatát az adatvédelmi irányelveinknek és süti tájékoztatónak megfelelően.